Thứ năm, 20/09/2018 11:26:17
ĐỀ THI THỬ TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 Năm học: 2017 – 2018 Môn thi: Tiếng Anh

Ngày: 27/03/2018

PHÒNG GD & ĐT HIỆP HÒA

 

 

 

ĐỀ THI THỬ TUYỂN SINH VÀO LỚP 10

Năm học: 2017 – 2018

Môn thi: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 60 phút         

A. LISTENING.

Part 1: Listen to the conversation between Harry and Jinko, then choose the correct answer (1 point).

1. Harry can’t pick Jinko up because he ……………..at that time.

A. has a meeting                B. is studying                                    C. is at Mary’s house

2. How does Jinko prefer going to the bus station?

A. By bus                            B. By taxi                               C. By train

3. What direction is Jinko taking from the park?

A. Go straight ahead                     B. Turn right              C. Stop right there and wait for Harry

4. Where is Harry's house?

A. Between the park and the bank

B. Between the primary school and the bus station

C. Between the primary school and the bank

5. Who can Jinko ask if she cannot find Harry's house?

A. The bank security officer

B. The park security officer

C. The school security officer

Part 2. Listen and write. (1 point)

 

HOLIDAY

0.

Where?

A  beautiful Island

1.

How to get there?

______________

2.

Who to go with?

______________

3.

Sports:

______________

4.

Homework:

______________

B. LANGUAGE FOCUS

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others. (1 point)

1.

 A. typhoon

 B. deny

C. sky

D. compulsory

 

2.

A. grocery

B. casual

C. concert

D. occasion

 

3.

A. hat

B. that

C. flat

D. game

 

4.

A. ninth

B. fifth

C. therefore

D. youth

                     

II. Choose the best answer to complete sentences. (2,5 points)

1. I wish she ______ so sad now.

A. hadn’t looked      B. didn’t look            C. hasn’t looked                   D. doesn’t look

2. I _____ English here since I graduated frm university.

A. teach                      B. taught                    C. have taught                       D. am teaching

3. A new hospital _______ next year.

A. is built                   B. will be built          C. will build                          D. build

4. The students used to _______ volleyball in that ground area.

A. play                        B. played                    C. playing                              D. be played

5. She arrived ______ four o’clock ______ the afternoon.

A. at/on                      B. in/in                       C. at/in                                   D. on/in

6. Mike “Would you like to have dinner with me?” - Jane: “________”

A. Yes, I’d love to   B. Yes, so do I           C. I’m very happy                 D. Yes, it is

7. If he _______ free time, he will go swimming .

A. has                         B. had                         C. will have                           D. is having

8. Nam ______ a scholarship last year.

A. was awarded        B. awarded                C. awards                               D. is awarded

9. The Ao Dai is the_______dress of Vietnamese women

A. beautiful               B. traditional                         C. casual                                D. polite

10. Nam is sick today, _____ he won’t go to school.

A. so                           B. because                 C. as                                        D. so that

III. Give the correct tense/form of the verbs in the blankets. (1 point)

1. When my mother came home from work, I ___________ dinner. (cook)

2. Jane ____________to school by bicycle every day .  (go)

3. She ____________ that film before.        (not see)

4. You____________to London last month?   (go)

C. READING

I. Fill in each numbered blank with one suitable word from the box to complete the passage.(1 point)

called          youth              popular              expensive             workers       started

          Jeans are very  ….(1)….. with young people all over the world. Some people say that Jeans are the “uniform” of youth. But they haven’t always been popular. The story of jeans…(2)…almost two hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants.the cloth made in genoa was called “jeanos”. The pants were…(3)… “jeans”. In 1850, a saleman in California began selling pants made of canvas. His name was Levi Strauss. Because they were so strong, ”Levi’s pants” became popular with gold miners, farmers and cowboys. Six years later, Levis began making his pants with blue cotton cloth called denim. Soon after, factory…(4)…..…in the US and Europe began wearing jeans.

II. Read carefully the passage then answer the questions below. (1 point)

    On New Year’s Eve, most people in Britain stay up until midnight. They often go to parties or gather in public places to “see the New Year in”. At 12 o’clock, they wish each other a Happy New Year and sing Auld Lang Syne. After midnight, many people visit friends and neighbours; traditionally, they take a piece of coal as a gift. Of course, not everyone goes out : a lot of people stay at home and watch the celebrations on TV. On New Year’s Day, people make New Year resolutions, which they usually forget after a few days.    

 * Questions:

      1. Do all people in Britain stay up late until midnight on New Year’s Eve?

      2. Where do they go to “see the New Year in”?

      3. When do many people visit friends and neighbours?

      4. What do people do on New Year’s Day ?

D. WRITING

I. Rewrite the following sentences, beginning as shown without changing the meaning. (0,5 point)

1. “ Are you coming to the party  tonight ?“

- Peter asked me _________________________________________________.

2. They built their house last year.

- Their house ___________________________________________________.

II. In about 60 – 80 words, write a short paragraph about your best friend. (1 point)

- The end –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI THỬ TUYỂN SINH VÀO LỚP 10

Năm học: 2017 – 2018

Môn thi: Tiếng Anh

 

A. LISTENING. (1, 5 points)

Part 1. Listen to the recording and circle the appropriate answer A, B or C. (1 point)

1.A

2.B

3.A

4.C

5.B

 Part 2. Listen and write (1 point)

1. by plane

2. cousins

3.swim and volleyball

4.Geography

B. LANGUAGE FOCUS

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others. (1 point)

1.D

2.A

3.D

4.C

II. Choose the best answer to complete sentences. (2,5 points)

1.B

2.C

3.B

4.A

5.C

6.A

7.A

8.A

9.B

10.A

III. Give the correct tense/form of the verbs in the blankets. (1 point)

1. was cooking

2.goes

3.hasn’t seen

4.Did you go…?

C. READING

I. Fill in each numbered blank with one suitable word from the box to complete the passage.(1 pt)

1.popular

2.started

3.called

4.workers

 

II. Read carefully the passage then answer the questions below. (1 point)

1. Yes, they do/ Yes.

2. They often go to parties or gather in public places to “see the New Year in”

3. After midnight.

4. People make New Year resolutions, which they usually forget after a few days

D. WRITING

I. Rewrite the following sentences, beginning as shown without changing the meaning. (0,5 point)

1. Peter asked me if I was coming to the party that night .

2. Their house was built last year.

II. In about 60 – 80 words, write a short paragraph about your best friend. (1 point)

Các tiêu chí chấm bài viết đoạn văn.

Nếu lạc đề, bài viết sẽ bị điểm không (0)

Tiêu chí

Mô tả tiêu chí đánh giá

Điểm tối đa

Bố cục

Đúng cấu trúc, bố cục của đoạn văn:

ü  Có câu chủ đề (topic sentence) mạch lạc, đúng chủ đề

ü  Các câu văn chứng minh, diễn giải (supporting sentences) rõ ràng, hợp lí (có ít nhất 2 câu)

ü  Câu kết (concluding sentence) rõ ràng, túm tắt được chủ đề và các ý đó triển khai

 

0,1

0,1

 

0,1

Nội dung,

phỏt triển ý

ü  Viết đúng chủ đề, mạch lạc, nêu được câc lập luận

ü  Các ý minh họa logic, có tính thuyết phục

ü  Liên kết các ý chặt chẽ (Sử dụng từ nối, liên từ phù hợp)

ü  Đảm bảo số lượng từ theo yêu cầu

0,1

0,1

0,1

0,1

Ngôn ngữ, trình bày

ü  Sử dụng ngôn từ phù hợp với chủ đề, phù hợp với văn viết

ü  Đa dạng về cấu trúc và từ vựng, hạn chế lặp lại từ vựng

ü  Sử dụng đúng dấu câu, cấu trúc, thời thể đúng ngữ pháp

0,1

0,1

0,1

Tổng điểm

1,0

Cách tính lỗi (trừ điểm)

- Xuống dòng

- 0,2

- Số lượng từ (+ - 20% số từ theo quy định)

- 0,1

- Mỗi lỗi ngữ pháp, cấu trúc câu, dấu câu, ….

- 0,02

- Mỗi lỗi từ vựng

- 0,02

 

c2hoangthanh
Tin liên quan